Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikle z warzyw

Składniki:

    • marchew, fasolka szparagowa, kalafior, kiszony ogórek, szparagi, małe cebulki, czosnek

    Zalewa:

    • 1 ½ szklanka wody
    • 1 ½ szklanki octu
    • 3 łyżki soli
    • świerzy koperek
    • liście winogronowe
    • papryka mielona


    Sposób przyrządzenia:
    Słoiki wysterylizować poprzez gotowanie przez 15 minut. Warzywa oczyścić, rozdrobnić wg upodobań. Skład  i ilość poszczególnych warzyw pozostawiam indywidualnym gustom. Wodę przegotować z z octem, ostrą mieloną papryką i solą. W sterylnych słojach ułożyć warzywa, dodać koper i liście winogron, zalać gorącą marynatą. Szczelnie zamknąć. Pasteryzować słoje przez 10 minut.

1 comment for “Pikle z warzyw

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *