Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikle z ogórków po żydowsku

Składniki:

    • 10 małych twardych ogórków
    • 4 pocięte na ćwiartki ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka przyprawy do marynowanych ogórków
    • 3 gałązki kopru
    • 2 łodygi selera naciowego
    • 3 łyżki soli gruboziarnistej
    • 3 szklanki gorącej wody


    Sposób przyrządzenia:
    ogórki ułożyć w odpowiednio dużym słoju. W pustych przestrzeniach między ogórkami  umieścić koper, czosnek i kawałki selera naciowego. Przyprawę do ogórków oraz sól dodać do gorącej wody i zalać nią ogórki w słoju. Słój  nakryć pokrywką i pozostawić w ciepłym miejscu na 3 do 4 dni. Zakręcić mocno i przechowywać w chłodnym miejscu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *