Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikle z miksu warzywnego

Składniki:

    • po 3 szklanki oczyszczonych, pokrojonych w plastry cukinii, ogórka, dyni, cebuli i papryki
    • 2 szklanki octu 5%
    • 2 szklanki wody
    • 4 łyżeczki soli
    • 2 łyżeczki nasion kopru
    • 1 łyżeczka płatków chili
    • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
    • 12 goździków
    • 4 listki laurowe


    Sposób przyrządzenia:

    Pokrojone warzywa ułożyć w sterylnych słojach. Pozostałe składniki wymieszać w rondlu, doprowadzić do wrzenia, gotować 1 minutę, schłodzić. Marynatą zalać warzywa w słojach, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce do 14 dni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *