Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikle z fasolki szparagowej i papryczek chili

Składniki:

    • 1 kg oczyszczonej fasolki szparagowej
    • 7 papryczek chili pozbawionych nasion
    • 7 ząbków czosnku
    • 3,5 łyżeczki nasion gorczycy
    • 3,5 łyżeczki nasion kopru
    • 5 szklanek octu 5 %
    • 5 szklanek wody
    • ½ szklanka soli


    Sposób przyrządzenia:

    Strąki fasoli ułożyć w 7 sterylnych słoiczkach, dodać 1 papryczkę chili, 1 pokrojony na ćwiartki ząbek czosnku, ½ łyżeczki gorczycy i ½ łyżeczki kopru. W rondlu doprowadzić do wrzenia ocet, sól i wodę. Wrzącym roztworem zalać fasolkę w słojach i szczelnie zamknąć. Pasteryzować 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *