Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne wątróbki drobiowe duszone z papryką

Składniki:


  • 60 dkg wątróbek drobiowych
  • 1 cebula
  • 2 kolorowe papryki
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki pikantnego keczupu
  • pieprz, sól


Sposób przyrządzenia:
Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pokroić w pół krążki. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebul ę i paprykę, dusić mieszając kilka minut, dodać wątróbki, obsmażyć i po kilku minutach dodać keczup, przyprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *