Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne skrzydełka z grilla Marty

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z ½ cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • sól

Sposób wykonania:
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Dodać do niego oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz posiekaną papryczkę chili.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Następnie umyte skrzydełka włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać aby całe się nie przykryły i wstawić pod przykryciem do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie skrzydełka oprószyć jeszcze solą i piec na średnio rozgrzanym grillu.
W trakcie smarować resztą marynaty i obracać by równomiernie się zezłociły.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *