Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne polędwiczki z grilla Iwony

Składniki:

    • 3 wieprzowe polędwiczki
    • po strąku zielonej i czerwonej papryki
    • ½ szklanki oleju
    • 1 cebula
    • Vegeta pikantna
    • po 2 gałązki tymianku i rozmarynu
    • ½ cytryny
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Cebule obrać pokroić w cieniutkie krążki. Z cytryny zetrzeć skórę i wycisnąć sok. Olej wymieszać z cebulą, listkami tymianku i rozmarynu, trzema łyżkami Vegety. Dodać sok i skórkę z cytryny, wymieszać, przyprawić sola i pieprzem do smaku. Mięso pokroić w kostkę o boku 3 cm, zalać marynatą i odstawić do lodówki na 3 godziny. Strąki papryki pokroić na kawałki. Na patyczki nabijać na przemian paprykę i mięso. Piec na grillu około 10-15 minut. Podawać z sałatą z młodej kapusty, papryki i pomidorów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *