Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne polędwiczki wieprzowe

Składniki:

  • polędwiczki wieprzowe
  • kolorowe papryki
  • cebula
  • koncentrat pomidorowy
  • papryka słodka, pieprz, sól
  • ziele angielskie, liść laurowy

Sposób przyrządzenia:
Polędwiczki dokładnie myjemy i osuszamy.
Kroimy w skośne plastry o grubości około 1 cm, lekko rozbijamy dłonią w worku nylonowym. Obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron  na złocisty kolor. Przekładamy do  garnka o grubym dnie, podlewamy wywarem mięsno jarzynowym. Paprykę obieramy, czyścimy z gniazd  nasiennych. kroimy w  gruby „makaron” i podsmażamy na tłuszczu razem z cebulą  pokrojoną w pół plastry, przekładamy do garnka z mięsem, dodajemy przecier i przyprawy. Dusimy kilkanaście minut.

 

1 comment for “Pikantne polędwiczki wieprzowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *