Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne krewetki z ananasem i papryką

Składniki:

    • 50 dkg odwłoków dużych krewetek
    • ½ szklanki konserwowanego ananas w kawałkach
    • ½ oczyszczonej, pokrojonej w paski papryki
    • 2 grubo posiekane ząbki czosnku
    • 2 pokrojone cebulki dymki
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • szczypta płatków z papryczki chili
    • sól i pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    W woku rozgrzać 1 łyżkę oliwy, dodać krewetki, smażyć mieszając aż zmienią kolor na różowy, wyjąć na talerz. Oliwę wylać. Ponownie rozgrzać w woku łyżkę oliwy, dodać czosnek, dymkę i paprykę, smażyć 3 minuty, dodać obsączonego z zalewy ananasa, dusić kolejne 2 minuty, przyprawić solą i pieprzem, dodać usmażone krewetki, smażyć razem jeszcze minutę, posypać płatkami chili, wymieszać i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *