Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantna zupa z piersi kurczaka i kukurydzy

Składniki:

  • 2 pokrojone w drobną kostkę piersi kurczaka
  • 2 szklanki wody
  • 2 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 – 2 łyżeczek mielonego chili
  • 1,5 szklanki kukurydzy konserwowej
  • 1 szklanka salsy
  • ½ szklanki żółtego tartego sera
  • 3 szklanki chipsów tortilla


Sposób przyrządzenia:

W rondlu zalać wodą pokrojone piersi kurczaka, dodać bulion i chili, doprowadzić do wrzenia, gotować 8 minut. Dodać kukurydzę, gotować jeszcze 5 minut, dodać salsę, wymieszać. Podawać z chipsami, posypać tartym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *