Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantna zapiekanka

Składniki:

  • 1 duży  seler
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 25 dkg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz do smaku
  • 15 dkg ostrego żółtego sera

Sposób wykonania:
Seler umyć, obrać, pokroić w plasterki, panierować w jajku, bułce tartej, usmażyć na oleju. Blachę wysmarować tłuszczem, ułożyć  plastry selera. Mięso wymieszać z cebulką, przyprawić do smaku solą i pieprzem, uformować kulki. Na każdym kawałku selera ułożyć  kulkę mięsną i pokrojony w paski ser. Piec w nagrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni C około 20-30 minut. Doskonale smakuje z pikantnym sosem pomidorowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *