Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantna marynata Rozmaitości

Składniki:

    • 2 duże cebule
    • 2 duże marchewki
    • 2 papryczki chili

    Zalewa:

    • 6 ząbków czosnku
    • 1 szklanka octu winnego
    • przyprawy do marynaty wg upodobań
    • ½ łyżeczki soli
    • 1 łyżka cukru
    • 2 listki laurowe


    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki marynaty obrać, pokroić wg upodobań. W rondlu doprowadzić do wrzenia 1 szklankę wody, dodać wszystkie składniki zalewy, gotować przez około 3 minuty. Do wrzącej zalewy dodać cebulę i czosnek, gotować razem 3 minuty, dodać marchew i utrzymywać wrzenie przez około 1 minutę. Gorącą marynatę przekładać do czystych słoików, do każdego dodać część papryczki chili, szczelnie zamknąć. Doskonała po 3 dniach, w lodówce może  być przechowywana nawet miesiąc.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *