Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka w sosie pesto

Składniki:

    • 2 piersi z kurczaka
    • 2 pomidory
    • 2 ziemniaki
    • 1 cebula
    • 2 łyżki masła
    • 1 mały słoiczek pesto
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki. Cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Filety przekroić wzdłuż na pół, oprószyć pieprzem. Masło roztopić na patelni, włożyć filety, zrumienić z obu stron, wyjąć. Włożyć ziemniaki i cebulę, smażyć 10 minut. Mięso posmarować sosem pesto. Kawałki kurczaka i warzywa podzielić na 2 porcje, każdą zawinąć w folię aluminiową, ułożyć na blasze. Piec 20 minut w temp. 175°C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *