Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka w majeranku

 

Składniki:

  • 1 ½ kg filetów z piersi kurczaka
  • ½ szklanki ostrej musztardy
  • 1 kostka masła
  • 5 łyżek płynnego miodu
  • 6 łyżek majeranku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, obtoczyć w majeranku i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Masło roztopić na małym ogniu, dodać musztardę i miód, delikatnie wymieszać. W żaroodpornym naczyniu układać mięso, wlać przygotowany sos musztardowo- miodowy. Piec w piekarniku na ruszcie nagrzanym do temperatury 180 stopni C i piec około 40 minut. Dobrze smakuje z pieczonymi ziemniakami i sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *