Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z indyka z orzechami ziemnymi

Składniki:

  • 40 dag mięsa z piersi z indyka
  • 2 papryki
  • 10 dag solonych orzeszków ziemnych
  • 1 por
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżka curry
  • 2 jajka
  • ½ szkl oleju
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • sól

Sposób wykonania:
Do miseczki wbić jajka, dodać do nich ocet winny, szczyptę soli, curry oraz mąkę ziemniaczaną.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać mięso pokrojone na paseczki.
Następnie smażyć mięso razem z marynatą na dużym ogniu.
Usmażone mięso wyjąć na talerz a na patelnie wrzucić przekrojone na pół papryki pozbawione gniazd nasiennych.
Wrzucić jeszcze pokrojonego pora w talarki, podlać odrobiną wody i dusić razem do miękkości.
Wówczas ponownie  włożyć mięso oraz wrzucić orzeszki.
Całość dokładnie wymieszać i chwilę jeszcze dusić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *