Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z indyka w skorupce serowej z papryką

Składniki:

  • 2 filety z indyka
  • 15 dkg żółtego startego  sera Gouda
  • 2 papryki zielone
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 3-srednie cebule
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 łyżka posiekanych listków świeżego tymianku
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia;
    Filety z indyka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, przesmażyć  lekko z obu stron na oleju, wyjąć. Papryki umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w paseczki, połączyć z papryką i tymiankiem, zalać bulionem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć do piekarnika o temperaturze 200 stopni na około 10 minut. Włożyć filety z indyka, posypać serem i jeszcze zapiec 10-15 minut, aż ser się stopi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *