Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi drobiowe z ananasem

Składniki:

  • 50 dag filetów drobiowych
  • puszka ananasa
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • mielona czerwona ostra papryka
  • cukier
  • sól
  • oliwa
  • kilka listków mięty

    Sposób wykonania;
    Mięso pokroić na kawałki, które natrzeć rozgniecionym czosnkiem oraz oprószyć mąką i papryka.
    Następnie mięso obsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas przełożyć je do rondla i zalać sosem z ananasa. Jeśli nie przykryje on mięsa dolać wody.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem.
    Gdy mięso będzie miękkie dodać do niego krążki ananasa i trzymać na ogniu jeszcze przez 5 minut.
    Na koniec doprawić całość sola, cukrem oraz papryką.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Annę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *