Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z kurczaka z pomidorem

Składniki:

  • 4 plastry piersi z kurczaka
  • 2 pomidory
  • 4 plastry sera Gouda
  • 2-3 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • przyprawa do kebabu
  • przyprawa typu Vegeta

    Sposób przyrządzenia:
    Piersi z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić olejem i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około30 minut. Cebulę obrać i pokroić w grube plastry, pomidory umyć, pokroić w plastry. Na każdym plastrze piersi kurczaka ułożyć, cebulę, pomidor i plaster sera Gouda. Zapiec jeszcze około 15 minut temperaturze 180 stopni C, do roztopienia się sera.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *