Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z kurczaka z grilla Iwony

Przepisy na potrawy z grill warte spróbowania. Pierś z kurczaka z grilla Iwony. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: piersi z kurczaka, jogurtu naturalnego, tymianku, czosnku i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  •  
  •  1 kg piersi z kurczaka
  •  200 ml jogurtu naturalnego
  •  1 łyżeczka curry w proszku
  •  1 łyżeczka papryki słodkiej
  •  2 ząbki czosnku
  •  2 łyżeczki tymianku
  •  2 łyżki soku z cytryny
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze porcję.
    Następnie do miseczki przelać jogurt naturalny.
    Dodać do niego sok z cytrynu oraz curry.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, słodka paprykę i tymianek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić go do lodówki na kilka godzin.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i odsączyć z nadmiaru marynaty.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *