Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś kurczaka z papryką i serem

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 5 plastrów żółtego sera
  • 5 kawałków czerwonej papryki
  • 6 łyżek płatków kukurydzianych
  • 6 łyżek płatków migdałowych
  • 5 ząbków czosnku
  • 4 jajka
  • sól,
  • pieprz
  • mąka
  • 4 łyżki oleju

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z piersi kurczaka pociąć na plastry ,poobierać czosnek, posiekać, natrzeć sznycle. W każdym sznyclu zrobić nacięcie tak ,aby powstała kieszeń. Kotlety, oprószyć przyprawami. Kawałki papryki owinąć plastrami żółtego sera, i wsunąć w kieszeń mięsa. Otwory spiąć wykałaczkami. W talerzu roztrzepać jajka. Płatki kukurydziane wymieszać z płatkami migdałowymi. Na patelni rozgrzać olej, kotlety oprószyć mąką i zanurzyć w jajku i obtoczyć w mieszance płatków. Smażyć na jasno złoty kolor po 3-4 minuty każdej strony. Podawać gorące z pieczonymi ziemniakami lub frytkami i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *