Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś kurczaka z ananasem z rusztu

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka
  • 5 ząbków czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki Vegety
  • 2 łyżki miodu
  • 8 plastrów ananasa z puszki
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka tymianku
  • konfitury borówkowe
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso podzielić na filety, które lekko zbić tłuczkiem.
    Następnie zioła wymieszać z olejem, miodem, rozgniecionym czosnkiem, solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą natrzeć mięso i wstawić do lodówki na 3 godziny.
    Po tym czasie smażyć kurczaka na ruszcie około 7 minut z każdej strony.
    Podawać z łyżeczką konfitur, plastrami ananasa, posypane posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *