Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi z płuckami wieprzowymi

Składniki:
Ciasto:

  • 40 dag. mąki
  • 150 ml. wody
  • 1 jajko
  • sól

Farsz:

  • 40 dag. płucek wieprzowych
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Płucka ugotować i ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Płucka i cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Farsz doprawić solą i pieprzem. Ze składników  podanych na ciasto wyrobić ciasto. Rozwałkować na cienkie placki i wycinać z nich krążki, nadziewać farszem i ugotować w osolonym wrzątku. Podane na talerzu polać tłuszczem z cebulką.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

1 comment for “Pierogi z płuckami wieprzowymi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *