Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi kapustą i białym serem

 

Składniki:

  • 30 dag mąki
  • jajko

     

    Farsz:

  • 25 dag białej kapusty
  • 15 dag białego sera
  • cebula
  • kilka łyżek masła
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:
Z mąki, jajka i odrobiny wody zagniatamy ciasto, które rozwałkować i podsuszyć z obu stron.
W między czasie kapustę poszatkować i ugotować, wówczas ją odcedzić i podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą.
Podsmażoną kapustę odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać starty ser i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z ciasta wykrawamy kółka, na które rozkładamy na odrobinie farszu.
Zlepić pierogi i gotować w osolonym wrzątku do wypłynięcia na wierzch.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *