Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piernik z powidłami z skórką pomarańczową

Składniki:

  • koncentrat piernika
  • masło
  • bułka tarta
  • 200 g powideł ze śliwek
  • ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
  • ¼ łyżeczki skórki pomarańczowej smażonej w cukrze
  • 100 g cukru
  • 2 łyżki czekolady w proszku
  • 3 łyżki mleka
  • ¼ kostki masła
  • kilka słodkich migdałów

    Sposób wykonania:
    Piernik przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
    Następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec.
    Następnie ciasto przekroić na dwa blaty i jeden posmarować powidłami wymieszanymi z cynamonem i skórką z pomarańczy.
    Następnie mleko wymieszać z cukrem i czekoladą po czym trzymać na małym ogniu cały czas mieszając.
    Gdy masa zacznie gęstnieć dodać masło, wymieszać i polać ciasto.
    Przed podaniem udekorować migdałami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *