Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piegus

Składniki:

  • 1 szklanka maku
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka białek
  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olejek migdałowy lub 2 opakowania cukru waniliowego


Sposób przyrządzenia:
Kostkę margaryny stopić, dodać mak, mąkę i gotować przez chwilę na małym ogniu. Białka ubić stopniowo dodając cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy lub kilka kropel olejku migdałowego. Do ubitych na sztywną pianę białek dodać masę makową. Wlać do formy wyłożonej pergaminem. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu oblać czekoladą ze wszystkich stron.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *