Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony schab na wielkanocny obiad

 

Składniki:

 

  • 2 kg schabu
  • 1 szkl mleka
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • jabłko
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób wykonania:
Obrany czosnek przecisną przez praskę po czym rozetrzeć go z solą, pieprzem oraz majerankiem.
Powstałą masa natrzeć dokładnie schab ze wszystkich stron.
Wówczas wstawić go na całą noc do lodówki.
Następnego dnia wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec do miękkości.
W trakcie pieczenia smarując schab mlekiem.
Na 1,5 godziny przed końcem pieczenia dodać do schabu obrane i pokrojone jabłka oraz cebulę pokrojoną w ćwiartki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *