Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony pstrąg w jarzynach

Składniki:

  • 4 wypatroszone pstrągi
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki groszku z puszki
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Pstrągi skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem po czym smażyć na rozgrzanym ogniu około 8 minut z każdej strony.
    Po ty m czasie dodać masła i wstawić do piekarnika na 4 minuty.
    W między czasie obrane marchewki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju.
    Groszek gotować 3 minuty w osolonym wrzątku a papryki pokroić w kostki.
    Pstrągi ułożyć na półmisku obłożyć marchewką, groszkiem oraz papryką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *