Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony pstrąg Patryka

Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na pstrąga. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz oprócz ryby koperku, natki pietruszki, masła i cytryny. 
 

Składniki:

  • 2 świeże wypatroszone pstrągi 
  • 4 łyżki masła 
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 cytryny 
  • 1 pęczka natki pietruszki
  • ½ pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ryby dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
    Do środka każdej ryby włożyć po kawałku masła oraz pęczek koperku i natki pietruszki.
    Wierzchy ryby lekko ponacinać.
    W powstałe otwory włożyć kawałki cytryny.
    Tak przygotowaną rybę ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą.
    Wstawić do piekarnika i piec około 30 minut.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *