Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony łosoś z natką pietruszki

 

Składniki:

  • 1 kg patroszonego łososia
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki masła
  • pęczek natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Łososia dokładnie oczyścić i pokroić.
    Następnie skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Wstawić na godzinę do lodówki.
    Po tym czasie przełożyć rybę na kawałek folii aluminiowej.
    Posypać je wiórkami masła i posiekaną natka pietruszki.
    Owinąć łososia szczelnie folią.
    Przełożyć go do naczynia żaroodpornego.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 40 minut.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *