Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony łosoś Marka

Tradycyjne przepisy na ryby. Będziesz zaskoczony jakie pyszne. Pieczony łosoś Marka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetu z łososia, cytryny, masła i lubczyku. 
 

Składniki:

  • ½  kg filetu z łososia
  • kilka plastrów cytryny
  • ½  cebuli
  • 2 łyżki masła
  • lubczyk
  • pietruszka suszona
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Łososia dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Natrzeć oliwą z oliwek, lubczykiem i suszoną pietruszką.
    Oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem. 
    Ułożyć go na folii do pieczenia.
    Następnie obraną cebulę pokroić w krążki i położyć na łososiu.
    Ułożyć jeszcze na nim plasterki cebuli i folię szczelnie zawinąć.
    Tak przygotowanego łososia wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15-20 minut.
     

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *