Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony kabaczek z kminkiem

Składniki:

  • 1 kabaczek
  • 2 łyżki zmielonego kminku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania:
    Kabaczka obrać po czym przekroić wzdłuż na pół i pokroić go w 2,5cm kostkę.
    Następnie dodać do kabaczka kminek, oprószyć go solą oraz pieprzem i skropić oliwą.
    Całość wymieszać i rozłożyć na blasze.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 40 minut, w połowie odwracając na druga stronę.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszką.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Mariolę Serwatka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *