Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony filet z tilapii w pietruszce

Składniki:

  • 4 filety z tilapii lub pangi
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:

    Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną oliwy, ułożyć w nim przyprawione filety z tilapii, skropić sokiem z cytryny i resztą oliwy, posypać pietruszką i drobno posiekanym czosnkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 30 minut.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *