Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony filet z indyka Joli

Składniki:

  • 1,5 kg filetów z indyka
  • sól, pieprz, ostra papryka, czosnek w proszku

    Sposób przyrządzenia:
    Przygotować odpowiedni duży rondel, wypełnić go wodą i dodać taką ilość soli aby woda była mocno słona. W tak przygotowanej zalewie moczyć filet z indyka przez 2 godziny, po tym czasie filet wyjąć, osuszyć ręcznikiem papierowym, dokładnie wmasować weń olej i oprószyć przyprawami. Piekarnik nagrzać do temperatury 250 stopni C. W naczyniu żaroodpornym umieścić mięso, wstawić do piekarnika, piec 15 minut. Piekarnik wyłączyć i pozostawić w nim mięso na około 2 godziny aby „doszło”. Tak przygotowany filet pokroić na plastry i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *