Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone ziemniaki z natką pietruszki

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ¼ szkl posiekanej natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 700 g ziemniaków
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę, czosnek, pietruszkę oraz oliwę dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Następnie ziemniaki pokroić w plasterki i wymieszać z puree.
Doprawić do smaku solą.
Rozłożyć całość na cienką warstwę i zawinąć w folię aluminiową.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 45 minut.
Przed podaniem oprószyć pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *