Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone żeberka wieprzowe

Składniki:

 

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka białego pieprzu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 4 łyżki czerwonego wina
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki

posób wykonania:
Musztardę wymieszać razem z sosem sojowym, winem, olejem oraz pieprzem po czym natrzeć powstałą marynatą żeberka, odstawić na 2 godziny.
Po tym czasie przełożyć żeberka do brytfanny.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec w trakcie polewając wytopionym tłuszczem.
Po 30 minutach pieczenia posypać żeberka solą wymieszaną z papryką i nadal piec do miękkości.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *