Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone śliwki z cynamonem i skórką z cytryny

Składniki:

  • 10 dużych dojrzałych węgierek
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1 łyżka otartej z cytryny skórki


Sposób przyrządzenia:

Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na połowę, usunąć pestki. Tak przygotowane śliwki ułożyć w naczyniu żaroodpornym przekrojem do góry, posypać cukrem wymieszanym z cynamonem i tartą skórką cytrynową. Zapiekać przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Przed podaniem można gorące śliwki zrosić rumem.

Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *