Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone klopsiki z ryby

 

Składniki:

  • 1 kg filetów z dorsza
  • 2 cebule
  • ½ bułki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 strąk zielonej papryki
  • ½ kg pomidorów
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć. Filety umyć ,osączyć i razem z bułką zemleć na maszynce. Przełożyć do miski, dodać jajka, sól, pieprz do smaku  i dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki. Drugą cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju, dodać oczyszczoną z nasion paprykę pokrojoną w paseczki. Pomidory pokroić w kostkę dodać do reszty składników. Całość oprószyć solą i pieprzem do smaku. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem i ułożyć rybne kuleczki. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około 45 minut. Podawać frytkami i ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *