Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczona żabnica pachnąca cytryną

Składniki:

  • 50 dkg filetów z żabnicy
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Filety z żabnicy przyprawić solą i pieprzem, ułożyć w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Filety zrosić roztopionym masłem i oprószyć tartą skórką cytrynową. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 20 minut, dodać sok z cytryny i resztę masła, piec jeszcze 2 minuty. Podawać z plastrami avokado i cytryny.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *