Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczona papryka z pomidorkami i anchois

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 16 nadziewanych oliwek
  • 8 filecików anchois
  • 1 łyżka kaprów
  • 40 g masła
  • 2 łyżki oliwy
  • liście bazylii

    Sposób wykonania:
    Papryki przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne po czym ułożyć je na blasze posmarowaną oliwę.
    Do każdej połówki włożyć pomidorki koktajlowe, oliwki, kapary oraz anchois.
    Na samej górze położyć kawałek masła.
    Skropić całość oliwą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 30 minut.
    Przed podaniem posypać bazylią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *