Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczona dorada Danuty

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszną pieczoną doradę. Lista zakupów: dorada, czosnek, tymianek, cytryna i oliwa z oliwek.  
 

Składniki:

  • 1 dorada
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 3 plastry cytryny
  • sól 
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób wykonania:

  1. Rybę dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie natrzeć ją dokładnie obranym czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
    Oprószyć ją jeszcze solą oraz pieprzem.
    Do środka ryby włożyć plasterki cytryny oraz tymianek.
    Tak przygotowaną rybę ułożyć na kawałku folii aluminiowej posmarowanej oliwą z oliwek.
    Szczelnie ją zawinąć.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *