Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń rzymska w cieście

Składniki:

  • 80 dag. mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 2 pory
  • 5 plasterków wędzonego boczku
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego


Sposób przyrządzenia:

Mięso włożyć do miski, dodać 1 jajko i białko, posiekaną natkę pietruszki, tartą bułkę, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić. Masę rozsmarować w prostokąt na kawałku folii aluminiowej. Pory obgotować w osolonym wrzątku, wyjąć, osączyć, ostudzić. Każdy owinąć plasterkami boczku i ułożyć na mięsie. Ścisło otoczyć masą mięsną ułożoną na folii. Piec 30 minut w tem. 180 stopni. Ostudzić, wyjąć z folii i osączyć. Ułożyć na płacie rozmrożonego ciasta. Zawinąć, zlepić brzegi. Całość posmarować żółtkiem. Upiec na rumiano w temp.  220 stopni.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *