Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarkowa pita z fasolką

Składniki:

  • 4 pieczarki
  • gruboziarnista sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 chlebki pita
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 szkl preparowanej kaszy gryczanej
  • 125 g ugotowanej fasolki szparagowej

Sposób wykonania:
Oczyszczone kapelusze pieczarek oprószyć solą oraz pieprzem o czym wrzucić je na silną rozgrzaną oliwę z oliwek i smażyć do miękkości około 4 minut.
W między czasie chlebki pita posmarować majonezem a potem wypełnić go 1 łyżką kaszy i ½ łyżki fasolki szparagowej.
Na koniec do każdego chlebka włożyć jeszcze po jednym kapeluszu pieczarki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *