Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarkowa frittata z parmezanem

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 30 dag pieczarek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 jajek
  • ½ szkl. startego parmezanu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Na rozgrzane masło wrzuć pokrojone w plasterki grzyby, oprószyć je solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu ok. 6 minut.
    Następnie dodać oliwę, wbić jajka i posypać połową parmezanu.
    Pozostawić na ogniu mieszając do ścięcia jaj, wówczas posypać resztą parmezanu i postawić na grillu na ok. 3 minuty.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Beatę

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *