Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki w marynacie słodko-kwaśnej

Składniki:

  • 1,5 kg małych pieczarek
  • 2 łyżki soli
  • łyżka ziaren pieprzu
  • 1 szkl. octu
  • ½ szkl. cukru
  • 2 listki laurowe

    Sposób wykonania:
    1,5 l wody wrzucić listki laurowe oraz pieprz, dodać jeszcze ocet, cukier i sól po czym doprowadzić całość do zagotowania i trzymać na ogniu ok. 10 min, wówczas wrzucić pieczarki i gotować ok. 20 min.
    P tym czasie przełożyć pieczarki do słoików i zalać je marynatą.
    Słoiki szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Tadeusza

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *