Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki nadziewane serem

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
  • 25 dag białego ser
  • 3 dag żółtego sera
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka liści sałaty
  • 5 łyżek masła
  • natka pietruszki
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Z pieczarek odcinamy trzonki a kapelusze skropić sokiem z cytryny.
    Następnie trzonki drobno posiekać i wymieszać z białym serem, dodać posiekaną cebulkę oraz żółty ser starty na tarce.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Kapelusze pieczarek obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym napełnić pieczarki serowym farszem.
    Ułożyć grzyby w naczyniu żaroodpornym i polać tłuszczem ze smażenia.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać kilka minut.
    Przed podaniem ułożyć na liściach sałaty, posypać natką pietruszki oraz udekorować plasterkami cytryny.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *