Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki nadziewane mielonym mięsem drobiowym

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek
  • 30 dkg mielonego mięsa drobiowego
  • pęczek zielonej natki pietruszki
  • szczypta tymianku
  • szczypta majeranku
  • ½ szklanki bulionu drobiowego
  • 3 jajka
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Pieczarki umyć, osączyć  na papierowym ręczniku, odciąć ogonki. Mięso mielone wymieszać z majerankiem, tymiankiem i posiekaną natką pietruszki. Dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Kapelusze pieczarek napełnić mięsną masą. Do żaroodpornego natłuszczonego naczynia układać  pieczarki i zalać bulionem. Piec w nagrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni C około 25 minut. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *