Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki nadziane farszem z kiełbasy

Składniki:

  • 1 kg dorodnych pieczarek
  • ½ szklanki pokrojonej w drobną kostkę cebuli
  • 50 dkg dobrej kiełbasy
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki rozgniecionego w prasce czosnku
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • ½ szklanki tartej bułki
  • 1 szklanka tartego sera mozzarella
  • 10 dkg twarogu śmietankowego
  • 1 jajko
  • ¼ szklanki  tartego parmezanu

Sposób przyrządzenia:
Nożykiem wyciąć trzony pieczarek, drobno posiekać. Kapelusze zalać wrzącą wodą, gotować 3 minuty, odcedzić, odłożyć aby grzyby obeschły. Kiełbasę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać kiełbasę i smażyć aż lekko się przyrumieni, odlać z patelni nadmiar tłuszczu. Dodać cebulkę, posiekane trzony, czosnek, sól i pieprz. Chwilę smażyć mieszając, schłodzić. W miseczce wymieszać bułkę tartą, obsmażoną kiełbasę z dodatkami, jajko, twaróg, ser mozzarella, dokładnie wymieszać. Napełniać suche kapelusze przygotowanym farszem, posypać tartym serem parmezan, układać na blasze. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni C aż grzyby się zarumienią. Podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *