Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki faszerowane z grilla

 

Składniki:

    • 20 dużych pieczarek
    • posiekanej  cebula
    • 4 łyżki masła
    • 1 łyżka mąki
    • jajko
    • pieprz, sól
    • natka pietruszki

 

Sposób przyrządzenia:
Odciąć ogonki grzybów, oczyścić, odłożyć kapelusze. Posiekać ogonki i obsmażyć z cebulką na 1 łyżce masła. Dodać mąkę, przyprawy, jajko, natkę pietruszki, wymieszać. Nadziać kapelusze pieczarek mieszaniną  Owinąć kapelusze w folię, dodając do każdego zawiniątka odrobinę masła. Grillować na średnim lub małym żarze od 15 do 20 minut w zależności od wielkości pieczarek. Po upieczeniu wyjąć z folii i podawać posypane świeżą pietruszką.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *