Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pianka owocowa

Składniki:

  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1/2 litra ubitej kremówki
  • 1 łyżka  cukru pudru
  • kilka plasterków banana

    Sposób przyrządzenia
    Obie galaretki przyrządzamy osobno w/g przepisu na opakowaniu. Lekko studzimy. Śmietankę z cukrem ubijamy na sztywno. Kiedy galaretki zaczną tężeć, miksujemy je osobno z bitą śmietaną. Powstaną dwie masy o różnych kolorach. Pierwszą z nich żółtą , przelewamy do pucharka, wstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje. Wówczas wylewamy na nią drugą masę – różową. Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Tuż przed podaniem przykrywamy warstwą bitej śmietany i ozdabiamy plasterkami bananów.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *