Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pesto z kasztanów i rozmarynu

Składniki:

  • 1 szkl. jadalnych kasztanów w skorupkach
  • 1 pęczek rozmarynu
  • ½ główka czosnku
  • 1 szalotka
  • 1 szkl. oliwy z oliwek
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Kasztany poprzecinać nożem po czym łożyć je na papierze do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 10 minut.
    Po tym czasie odstawić do ostygnięcia, wówczas obrać ze skorupki i posiekać na mniejsze kawałki.
    Następnie zmiksować je razem z szalotką, czosnkiem, oliwą oraz rozmarynem aby powstało gładkie pesto, które doprawić do smaku pieprzem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *